Jotta ymmärtäisit paremmin eron perinteisen kiropraktiikan ja meidän välillä, on syytä ensin kerrata perinteisen kiropraktisen hoidon tavoitteet.

Perinteisesti kiropraktiikka tähtää toissijaisten ongelmien tilapäiseen lievittämiseen. Näitä ovat mm.

  • lihaskireyden vähentäminen
  • liikeratojen lisääminen
  • kivun lievittäminen.

Tämän lisäksi monet kiropraktikot hankkivat lisäkoulutusta, joka auttaa viemään potilaitaan vielä pidemmälle. Yksi tällainen aihe on neuro-rakenteellinen korjaus. Ts kiropraktikko pyrkii korjaamaan selkärangan hermostollisia ja rakenteellisia poikkeavuuksia.

Neuro-rakenteellinen kiropraktiikka

Ajattele selkärankaa rakennuksen perustuksena. Jos talo ei istu perustuksen ja kivijalan päällä suorassa, on todennäköistä, että lattiat narisevat ja seinät murtuvat, eivätkä ikkunat ja ovet toimi normaalisti. Voisit yrittää korjata näitä toissijaisia ongelmia (oireita) loputtomiin, huomataksesi, että korjauksen vaikutus on korkeintaan tilapäistä.

Valtaosalla ihmisistä on merkittäviä rakenteellisia poikkeamia selkärangassaan, jotka ovat toissijaisten oireiden todellisia, mutta piilossa olevia syitä. Neuro-rakenteellinen kiropraktiikka keskittyy näiden poikkeavuuksien (selkärangan rakenteellinen siirtymä & epänormaali hermoston toiminta) korjaamiseen. Ja kun ongelma on korjattu, monet toissijaiset ongelmat (oireet) katoavat luonnollisesti.