On olemassa useita normaaleja arvoja, joiden avulla terveydentilaa voidaan kulloinkin päätellä. Tällaisia ovat esim. erilaiset veriarvot, verenpaine, kehon lämpötila ja näkökyky. Kaikkien ei kuitenkaan odoteta olevan aivan täydellisiä, vaan normaali tarkoittaa viitearvoja, joiden välissä iästä ja olosuhteista riippuen on hyväksyttävää olla.

Myös selkärangalla on normaali, hyväksyttävä rakenne, samoin kuin esim. verenpaineella. Rakenteellinen siirtymä tarkoittaa epänormaalia selkärangan asentoa, viitearvojen ulkopuolella olevaa asentoa, joka lopulta heikentää kehon optimaalista toimintaa. Rakenteelliset siirtymät aiheuttavat lihasten ja jänteiden epänormaalia jännitystä, nivelsiteiden vääristymistä ja hermoston ”tukkeutumista.” Juuri tästä aivojen ja kehon välisestä kommunikaatiohäiriöstä voi seurata monia toissijaisia vaivoja.

Meidän tehtävämme on paikallistaa ja korjata selkärankasi rakenteellisia siirtymiä, jotta hermostosi ja kehosi toiminta- ja parantumiskyky palautuisivat jälleen normaaleiksi.