Olen käynyt kiropraktikolla jo vuosia aina kun selkäni on tullut kipeäksi. Hoitoon menin siis vain siinä tapauksessa, kun kipu oli paha. Ajattelin, että se on parasta mitä selkäkivulle voi tehdä.

Jossain vaiheessa selkäkivuista, päänsärystä ja niskakivusta tuli kuitenkin jatkuvia ja minut passitettiin ensin fysioterapiaan ja lopulta kuntoutukseen. Mikään ei kuitenkaan auttanut vaan oloni paheni. Pahentuminen toi mukanaan mitä erilaisempia oireita; käteni alkoivat vapista, tunsin outoja hikoilukohtauksia vaikka iho oli jääkylmä, minua huimasi, henkeä ahdisti ja puheesta tuli epäselvää. Kävin monella eri lääkärillä kunnes nuori erikoislääkäri alkoi epäillä borrelioosia.

Kivut olivat kuitenkin niin pahoja, että hakeuduin jälleen kiropraktikolle. Mäki-Pesolalla en ollut aikaisemmin käynyt ja hän sanoi, ettei kiropraktiikka itse asiassa olekaan hoitoa selkäkipuun. Olin yllättynyt, koska aikaisemmin se oli ollut niin tehokasta. Mäki-Pesola selitti, että kiropraktiikan tarkoitus on ainoastaan poistaa häiriöitä jotta keho saisi parantua itsekseen. Hän ei siis luvannut parantaa selkäkipuani, päänsärkyäni eikä mitään borrelioosin oiretta, mutta lupasi varmistaa että parantumiskykyni olisi jatkuvasti parhaalla mahdollisella tasolla.

Hoidon alussa oloni alkoi helpottua. Mitään dramaattista en tuntenut, vaan muutokset tapahtuivat tuskallisen hitaasti ja vaiheittain. Vasta kun vaimoni huomasi suurimmat erot, tajusin että oireet ovat vähentyneet lähes olemattomiksi. Käsien vapina katosi ja puhe tuli kuin ennenkin.

Ilman kiropraktiikkaa en usko, että olisin parantunut näin täydellisesti niin hirvittävästä taudista kuin borrelioosi.
Katsoin mieheni kärsimysnäytelmää ja sitä miten aktiivinen, ikämiesurheilua harrastava mies vanheni aivan hetkessä vapisevaksi sammaltajaksi sairautensa tähden. En ollut uskoa kun hän hoidon myötä alkoi hitaasti muuttua takaisin entiselleen. Kivut alkoivat selkeästi vähentyä ja puheesta tuli täysin normaalia.

Olin vuosittain käynyt itse hoidossa iskiastyyppisten vaivojen ja selän jäykkyyden vuoksi. Nähtyäni mieheni tulokset, halusin itsekin päästä Mäki-Pesolalle hoitoon. Aikaisemmin hoitoon meneminen johtui siitä että selkä oli niin mahdottoman kipeä. Huomattuani kuitenkin säännöllisestä hoidosta tulleen lisääntyneen liikkuvuuden, päätin hoidoissa käymistä jatkaa.

Kannattaa kokeilla!

P. & P.A.