Minut tunnetaan ihmisenä, joka hymyilee aina. Kiropraktikolle mennessäni ei kasvoillani kuitenkaan ollut hymyä. Kärsin migreenistä viimeiset kaksi vuotta eikä kukaan spesialisti tai mikään tutkimusmenetelmä osannut kertoa minkä vuoksi migreeni jatkui lähes keskeytyksettä yli kolme kuukautta ilman mitään helpotusta. Olin kokeillut jokaista mahdollista lääkettä, jouduin sairaalahoitoon kolme kertaa ja viimein sain kortisonia kivun lievittämiseksi. Mikään ei kuitenkaan tehonnut. Kortisonia sain kahden viikon jaksoissa ja tuntui, että tuona aikana tunne-elämäni sekosi aivan täysin. Kipu lievittyi hivenen, mutta palasi aina uudelleen entistä voimakkaampana kun lääkitystä vähennettiin.

Kodin ja työn lisäksi minulla ei ollut enää elämää. Särky esti minua pitämästä yhteyttä ystäviini ja ylipäätään kaikki hauskuus katosi elämästäni. Kiropraktikolle mennessäni en odottanut paljoa. Aluksi se tuntui ajan ja vaivan haaskaukselta, mutta jälkikäteen arvioiden oli hoidon aloittaminen elämäni paras päätös. Kävi ilmi, että niskani kaksi ylimmäistä nikamaa olivat niin pahasti virheasennossa, että verenkierto aivoihin oli vakavasti estynyt. Lopputuloksena oli pahanlaatuinen, jopa invalidisoiva migreeni.

Hoidossa kävin aluksi jopa kolme kertaa viikossa. Kipu alkoi lievittyä nopeasti, mutta kokonaan se katosi vasta usean kuukauden jälkeen. Puolen vuoden jälkeen olen ollut jälleen yhtä hymyä. Viimeiseen kolmeen vuoteen migreeni on vaivannut ainoastaan harvoin ja silloinkin olen päässyt säännöllisen hoidon lisäksi käymään juuri kipupäivänä. En usko, että migreeni enää koskaan vie kykyäni hymyillä. Kiitos kuuluu kiropraktikolleni.

M.K. 30 v.