Työskentelen pankkivirkailijana, joten työni on pitkälti päätteen ääressä istumista huonossa asennossa. Joulun 2005 jälkeen aloin tuntea outoa tukkoisuutta pääni vasemmalla puolen. Tuntui aivan kuin korva olisi ollut lukossa. Työstä johtuen niska ja hartia seutu olivat olleet jumissa jo pitkään mutta korvan oireilu oli uutta. Tätä tukkoisuutta ja korvan suhinaa jatkui aina kesään 2006 asti, jolloin hakeuduin kiropraktikolle.

Olin kuvitellut kiropraktisen hoidon olevan kivuliasta, mutta koska olin käynyt pettymässä fysikaalisessa, osteopaatilla, lymfahoidossa ja jäsenkorjaajalla Kaustisella, ajattelin että olisi aika kokeilla, vaikka vähän jännittikin. Jännitystä ei helpottanut aikaisempi sydänleikkaus ja siitä johtuva rintakehän arkuus, eikä myöskään nivustyrän vuoksi asetettu verkko.

Kiropraktikko tutki selkärankani, ryhtini ja hermoston toiminnan todella tarkkaan. Samoin hän määritteli ongelmani aikaisemmin otetuista röntgenkuvista. Lääkärin mukaan niissä ei ollut mitään vikaa – ikään liittyvää kulumista lukuunottamatta. Kiropraktikon mielestä on kuitenkin epänormaalia jos kaularanka on vääntynyt päinvastaiseen asentoon. Tämä vaikuttaa kuitenkin olevan koko ongelman alku ja juuri.

Yllätyksekseni hoito ei ottanutkaan kipeää. Päinvastoin, se on ollut joka kerta miellyttävää, eikä minun ole tarvinnut jännittää rintakehäni vuoksi. Kotiväkeni mukaan muutokset ovat olleet merkittäviä, ryhti on suoristunut enkä enää kävele leuka maassa. Suhina on loppunut aikoja sitten ja pääni alkanut kääntyä joka suuntaan. Kunpa olisin uskaltanut tulla hoitoon jo aikaisemmin.

M.V. 52 v.