Kiropraktikko Harri Mäki-Pesola kävi esitelmöimässä kutsustani Puolustusministeriön Puolustuspoliittisen osaston henkilökunnalle huhtikuun lopussa 2013. Olin helmikuussa ollut kuuntelemassa Porissa Harrin esitystä tuleville asiakkailleen. Tulin sen jälkeen vakuuttuneeksi, että osana työhyvinvoinnin edistämistä puhutteleva alan asiantuntijan kokonaisvaltainen luento ihmisen hyvinvointiin vaikuttavista tekijöistä olisi paikallan myös omassa työyhteisössä.

Tilaisuudessa oli paikalla 24 osastoni henkilökuntaan kuuluvaa. Harrin esityksen jälkeen oli mahdollisuus esittää kommentteja ja kysymyksiä.

Harrin räiskyvä esitys sai erittäin myönteisen palautteen osastoni työntekijöiltä. Asiaan on palattu useaan otteeseen tilaisuuden jälkeen. Harri on paitsi kiropraktiikan, myös kansanterveysvalistuksen erinomainen puolestapuhuja. Toivottavasti minulle tarjoutuu mahdollisuus kutsua Harri uudelleen johinkin vastaavaan tilaisuuteen puhujaksi.

Useampi henkilö puolustusministeriöstä on jälkikäteen kysellyt minulta kiropraktikkopalvelujen saatavuudesta Helsingissä. Harrin ensitapaamisen jälkeen olen alkanut säännöllisesti käydä Helsingissä Harrin suositteleman kiropraktikon Kim Roslinin vastaanotolla. Olen vakuuttunut siitä, että tapa, jolla Harri ottaa vastaan tulevat asiakkaansa pitämällä vastaavan esityksen, jonka olen kaksi kertaa kuullut, edistää merkittävästi kiropraktiikan tietämystä Suomessa.

Suosittelen erittäin lämpimästi Harria luennoitsijana vastaavanlaisissa työyhteisön kokoontumisissa kuin mitä omalla osastollani järjestettiin.

Helsingissä 11.6.2013

Esa Pulkkinen
Ylijohtaja